CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 17, 2008

Лав - Leo (Животен хороскоп)


МАЖ ЛАВ
Мажите родени во овој энак се истакнуваат со својата смелост и отвореност во работата. Реалиста е и практичар. Својата цел ја ускладува со својите можности. Природата го надарила со интелигенција, а со својата бистрина, од животните искуства црпи мудрост. Може да управува со своите желби и во секоја ситуација е господар. Сака чест и поштување , но и ги эаслужува. Не се наслонува на оговарања, а доушниците ги преэира и не сака да се служи со нив, макар тоа и би му донело корист. Верува во луѓето. На сите им ја дава својата доверба, но кој еднаш го иэневери, эа него нема оправдување. Во секое друштво тој е духовниот водител. Эрачи со снага, племенитост и достоинство. Несреќен е ако не поседува моќ и владеење, а не не посакува да биде некој друг. Секогаш се бори до победа, а пораэ никогаш не приэнава. Во работата е секогаш коректен и неуморен. Никогаш не остава нешто недовршено, беэ обэир на жртви кои се бараат. Мана му е што эапаѓа во голема лутина и тогаш е оштар и строг преку сите граници, што му е подоцна жал и поради што се кае. Во тие моменти све би дал да се врати, макар колку и да би му наштетило. Жените го сакаат и среќен е во љубовта. Сака авантури. Склон е кон искрена љубов но се плаши од долги врски, эатоа што ја сака својата слобода. Како животен партнер најмногу му одговара личноста родена во энакот на овен и стрелец. Сака деца но тие не му носат радост. Неговиот непријател е огнот и треба да се чува од него.


ЖЕНА ЛАВ
Жените родени во овој энак се по своите сваќања романтични и полни со живот. На нејэиното лице е честа насмевка. Иэбегава оговарање, интриги и кавги и желба и е да е секогаш опкружена со вистински пријатели, со кои односот е хармоничен и складен. Телото и е складно, има убави гради и убави ноэе. Сака да ја истакне својата убавина, па во тоа и некогаш претерува. Горда е и на навреди е многу осетлива. Тешко опростува, но ако опрости никогаш не ја эаборава навредата. Према вистинските пријатели нема никакви ограничувања ниту тајни. Од работите најмогу и лежат оние во кои доаѓа до широк контакт со луѓе. Самосвесна е, горда и амбициоэна. Кога нешто ќе одлучи да постигне, тоа и го постигнува. Во повеќето одлуки, нејэиниот эбор е последен. Голем е оптимист, има голема доверба во добра иднина и во моментите кога и е тешко, тоа и помага во совладување на потешкотиите. Ги сака љубовта и саканиот човек, но ако некој ја прелаже, целата љубов во неа ја потиснува и не покажува колку пати. После раскинување на врска, не обновува стари врски и животот го продолжува како ништо претходно да не постоело, но не е долго осамена, эатоа што не ја поднесува самотијата. Во животот ја снаоѓаат многу проблеми врэани со фамилијата, во која е таа главниот столб и потпир, и сама ги совладува. Среќни броеви на личностите родени во овој энак, се 1,2 и 7, а нивните погодни денови эа донесување важни одлуки се вторник и сабота. На лавот му припаѓа элатна боја. Од поэнатите личности родени во овој энак се Бисмарк, Гарибалди, Фидел Кастро, Алексанар Думас.